Саркозі підвищать зарплату

Вівторок, 30 жовтня 2007, 11:07

У меморандумі для внутрішнього користування адміністрація президента Франції звертає увагу на недостатню винагороду глави держави і пропонує підвищити зарплату лідерові нації до світового рівня.

Зарплатня французького президента не переглядалася із часів засновника П'ятої Республіки генерала Шарля де Голля, і становить 8,5 тис. євро на місяць, пишуть французькі ЗМІ.

У серпні німецькі журналісти розповіли про зарплати лідерів країн G8. Президентом, який має найбільшу зарплатню, став лідер США Джордж Буш. Він заробляє 33 тис. доларів на місяць. Найнижчу має Володимир Путін із зарплатою трохи більше 4 тисяч доларів на місяць.

Реклама:

За підрахунками німецьких журналістів, Ніколя Саркозі одержує 6600 євро на місяць, і займає передостаннє місце в рейтингу.

Номінальний заробіток президента менший навіть, ніж у деяких його підлеглих. Так, міністр у Франції одержує 13 тис., а прем'єр-міністр - 20 тис. євро.

Тепер зарплату президента пропонують підвищити до рівня зарплати прем'єра. Якщо прохання задовольнять, заробіток Ніколя Саркозі зросте на 140%.

У вересні президент Латвії Валдіс Затлерс запропонував у цілях боротьби з інфляцією заморозити власний оклад і оклади всіх державних чиновників.

Ведомости

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!