"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Мінпаливенерго: Борг перед "Газпромом" держави не стосується

Середа, 3 жовтня 2007, 12:45

Заступник міністра палива та енергетики Вадим Чупрун заявляє, що заборгованість України за газ перед Росією не є державним боргом.

"Це не наш борг, це суб'єкти господарської діяльності", заявив він журналістам у середу.

За словами Чупруна, уряд має намір розібратися, у якого з операторів ринку накопичився борг у розмірі 1,3 млрд. доларів.

"У наших підземних сховищах газу накопичена достатня кількість запасів газу, і Україна виконує всі зобов`язання перед своїми споживачами в Європі", - підкреслив заступник міністра.

Реклама:

Він також наголосив, що Україна забезпечує транзит газу до Європи в повному обсязі.

"Після заяви "Газпрому" про існуючу заборгованість України, уряд узяв це питання під абсолютний контроль", - цитує Чупруна УНІАН.

Чупрун не став пов`язувати заяви "Газпрому" з результатами парламентських виборів в Україні.

Крім того, за його словами, візит міністра палива і енергетики Юрія Бойка до Москви також не пов`язаний із заявою "Газпрому".

"Міністр в Москві обговорюватиме питання, пов`язані з транзитом нафти територією України в 2008 році", - уточнив Чупрун.

Як відомо, 2 жовтня "Газпром" направив своїм європейським партнерам повідомлення про існуючі проблеми з поставок газу до України. Заборгованість української сторони за поставки газу становить більше 1,3 млрд. доларів, йдеться в повідомленні прес-служби газового холдингу.

Того ж дня Європейська комісія закликала "Газпром" і українські власті щонайшвидше врегулювати проблему боргу української сторони.

"Інтерфакс-Україна"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!