Головний винуватець махінацій "Еліта-Центр" попався в Санкт-Петербурзі?

Середа, 3 жовтня 2007, 13:37 -

Співробітники правоохоронних органів Санкт-Петербурга в ніч з понеділка на вівторок затримали Олександра Волконського, чиє ім'я і вік збігаються з паспортними даними чоловіка, оголошеного в міжнародний розшук у зв'язку з причетністю до махінацій київської будівельної компанії "Еліта-Центр".

Як пише "Комерсант-Україна", у Міністерстві внутрішніх справ України у вівторок повідомили, що факт затримання Волконського знаходиться під пильною увагою відомства.

Керівник департаменту зі зв'язків із громадськістю МВС Костянтин Стогній зазначив, що правоохоронні органи обох країн постійно "підтримують зв'язок щодо цієї справи".

Зокрема, за його словами, проводиться ідентифікація затриманого.

Реклама:

"Нам недостатньо отримати його фотографію, щоб зрозуміти, він це чи не він", - заявив Стогній.

"За нашими даними, Олександр Волконський, підозрюваний в організації афери, міг змінити свою зовнішність за допомогою пластичної хірургії, що ускладнює процедуру ідентифікації", - зазначив спікер МВС.

Водночас, Стогній не уточнив, на якій стадії перебуває процедура упізнання.

Джерело видання в Національному центральному бюро Інтерполу в Україні повідомило, що українські правоохоронні органи очікують відбитків пальців затриманого.

Скільки часу займе процедура передачі дактилоскопічних даних з Росії в Україну, поки невідомо.

Як зазначає видання, якщо відбитки пальців співпадуть, слідство одержить ключового фігуранта резонансної справи, пов'язаного з махінаціями навколо "Еліта-Центр".

Як відомо, на початку 2006 року в Києві була виявлена найбільша афера на ринку нерухомості. Компанія "Еліта-Центр" продавала неіснуючі квартири в споруджуваних будинках. Деякі з них перепродувалися різним власникам більше 4 разів.

У результаті потерпілими виявилися близько 1,5 тис. громадян, а загальна сума, отримана шахраями, оцінюється приблизно в 400 млн грн.

За попередніми даними слідства, основним фігурантом кримінальної справи і засновником "Еліти-Центра" є 32-річний громадянин Росії – Волконський.

"Українська правда"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: