Кінах пророкує дефіцит палива. Ціни на бензин у Кременчузі вже пішли в ріст

Вівторок, 23 жовтня 2007, 17:32

Зміна керівника ЗАТ "Укртатнафта", через яку російська "Татнафта" припинила постачання нафти на це підприємство, може призвести до дефіциту палива в Україні.

Таку думку висловив міністр економіки Анатолій Кінах на прес-конференції, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

За його словами, такого висновку можна дійти, якщо врахувати, що частка Кременчузького НПЗ на ринку України складає 40-45%.

Тому загострення ситуації навколо "Укртатнафти" створює серйозні ризики для штучного виникнення дефіциту, вважає міністр.

Реклама:

Як відомо, Павло Овчаренко, який очолював "Укртатнафту" у 2003-2004 роках, за рішенням Сумського апеляційного суду про його відновлення в посаді приступив 19 жовтня до керівництва підприємством.

У свою чергу відсторонений директор Сергій Глушко заявив про силове захоплення НПЗ. "Рейдерським захопленням" назвав подію віце-прем'єр Андрій Клюєв.

Основний постачальник нафти на НПЗ російське АТ "Татнафта" через конфлікт, що виник, припинило постачання сировини "Укртатнафті", а також сповістило про інцидент офіційних осіб РФ.

У цей час бензин у Кременчузі Полтавської області подорожчав з вівторка в середньому на 10 копійок за літр.

Вартість палива на автозаправках "Укртатнафти" марки А-95 склала 4,70 грн. за літр проти 4,60 грн. за літр раніше.

Бензин марки А-92 подорожчав до 4,35 грн. за літр проти 4,25 грн. за літр, А-76 - до 3,90 грн. за літр проти 3,80 грн. за літр. Вартість дизельного палива підвищилася на 5 коп. - до 4,20 грн. за літр.

На АЗС "Укртатнафти" повідомили, що у вівторок очікується ще одне підвищення вартості бензину.

Останнє подорожчання бензину в Кременчузі відбулося біля двох тижнів тому. Тоді паливо піднялося у вартості на 5-10 коп. за літр.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!