СКМ зміцнює свої глиняні позиції

Понеділок, 22 жовтня 2007, 11:52

Завершено угоду по придбанню групою СКМ пакетів акцій глинодобывающих компаній - ВАТ "Дружківськое рудоуправління" і ЗАТ "Вогнеупорнеруд" - у розмірі 45,38% і 50 % відповідно.

Покупцем акцій виступила компанія UMG (United Minerals Group) Limited (Кіпр) - 100% якої належить групі СКМ і яка здійснює володіння акціями глиновидобуваючих активів групи СКМ, повідомляє прес-служба СКМ.

В результаті UMG сконцентрувала пакет акцій ВАТ "Дружківськое рудоуправління" обсягом 90,58 % і повністю консолідувала пакет акцій ЗАТ "Вогнеупорнеруд". Крім того, компанія UMG контролює 93,88% Статутного фонду АТЗТ "Веско".

"Компанія СКМ не перший рік є акціонером глиновидобуваючих підприємств. Можна з упевненістю сказати, що ми дуже добре знайомі з особливостями цього напрямку й бачимо потенціал для його зростання, - сказав Олег Попов, генеральний директор ЗАТ "СКМ".

Реклама:

Він також відзначив, що дотепер глиновидобуваючі активи СКМ являли собою кілька розрізнених підприємств, які оперують на одному ринку й географічно розташовані недалеко одне від одного. Але можливість управління роботою трьох глиновидобуваючих підприємств із єдиного центра, за його словами, "дозволить реалізувати потенційні синергії і приведе до істотного зростання ефективності цього бізнесу, а значить - до зростання його вартості".

100 % статутного фонду компанії SCM (System Capital Management) Limited (Кіпр) належить ЗАТ "СКМ". ЗАТ "Сістем Кепітал Менеджмент" - найбільша управляюча компанія України, володіє й управляє активами в гірничо-металургійній, енергетичній, телекомунікаційній, банківській, страховій, медіа, рітейлі й інших галузях економіки.

Зокрема, у групу СКМ входять компанії "Метінвест Холдинг", ДТЕК, "Фарлеп-Інвест", "Оптіма Телеком", "СКМ Фінанс", Видавнича група "Сєгодня", ТРК "Україна", "Український Рітейл" та інші.

90% акцій ЗАТ "СКМ" належить народному депутату України 5-го скликання бізнесмену Рінату Ахметову, 10% - його дружині.

"Економічна правда"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!