ЄС спростить життя українцям за безкоштовні візи для румун і болгар

Вівторок, 2 жовтня 2007, 13:58

Європейська комісія заявляє, що існує політична домовленість з Україною про встановлення безвізового режиму для громадян Румунії та Болгарії до набуття чинності Угоди про спрощення візового режиму між Україною та ЄС.

Про це сказала власному кореспонденту УНІАН в Брюсселі представник Єврокомісії Кріштіан Хуманн.

"Це політична домовленість. І це питання порушувалося на саміті в Києві між двома сторонами, і українська влада сказала, що вона на шляху вирішення цього питання (запровадження безвізового режиму для громадян Румунії та Болгарії)", - відзначила вона.

За словами Хуманн, рівне ставлення до всіх громадян ЄС має бути забезпечене перед набуттям чинності угоди про спрощення візового режиму між Україною та ЄС, і в цьому, сказала вона, немає нічого нового для української влади.

Реклама:

20 вересня комісар ЄС з питань зовнішніх відносин та Європейської політики сусідства Беніта Ферреро-Вальднер в інтерв’ю газеті "Дело" заявила, що ЄС пов’язує набрання чинності угоди про спрощення візового режиму з Україною зі скасуванням Україною в’їздних віз для громадян Румунії та Болгарії, які приєдналися до ЄС з 1 січня 2007 року.

В той же день представник України при ЄС Роман Шпек висловив своє обурення коментарями Ферреро-Вальднер, зазначивши, що йому дуже прикро, що "така поважна європейська інституція вдається до мови ультиматумів та шантажу".

"Українська правда"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!