Майбутня демкоаліція хоче вивести "Укртранснафту" на IPO

Четвер, 18 жовтня 2007, 15:29

Коаліція БЮТ і "Нашої України - Народної самооборони" у випадку формування в парламенті має намір провести аудит ВАТ "Укртранснафта" за міжнародними стандартами і впровадити сучасні ринкові механізми залучення інвестицій (IPO).

Це визначено коаліційною угодою між БЮТ і "НУ-НС", повідомляє "Інтерфакс-Україна".

У документі відзначається необхідність забезпечення щорічного фінансування робіт з капітального ремонту і реконструкції основного устаткування магістральних нафтопроводів на рівні обґрунтованих потреб.

Крім того, демкоаліція планує забезпечити узгоджену роботу "Укрзалізниці", "Укртранснафти" і нафтових компаній для недопущення адміністративного стримування транспортування нафти.

Реклама:

Автори бачать доцільним встановлення економічно обґрунтованих ставок рентної плати на транспортування російської нафти територією України, які б забезпечували конкурентноздатність нафтотранспортної системи в порівнянні з альтернативними маршрутами транспортування російської нафти в обхід країни.

Демкоаліція також має намір забезпечити завантаження нафтотранспортної системи відповідно до Енергетичної стратегії України до 2030 року й установити єдину систему портових зборів і знижок для стимулювання збільшення завантаження НТС і нафтових терміналів.

"Укртранснафта" - оператор нафтотранспортної системи України. 100% її акцій знаходяться в управлінні НАК "Нафтогаз України".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!