Порошенко може стати главою Нацбанку?

Середа, 17 жовтня 2007, 11:13 -

Глава Національного банку Володимир Стельмах може оголосити про свою відставку.

Про це в середу пише газета "Дело".

"Можна припустити, що ми маємо справу з високим ступенем імовірності того, що Володимир Семенович прийме рішення і піде в парламент", — розповів глава ради Нацбанку Петро Порошенко.

Газета також зазначає, що про відставку Стельмах заявить, швидше за все, у середу на прес-конференції, яку він традиційно проводить раз на рік.

Реклама:

"На користь такого припущення говорить той факт, що вже парафовано угоду про створення парламентської коаліції між БЮТ і блоком "НУ-НС", що фактично гарантує "помаранчевим" свою людину на чолі Нацбанку", - пише газета.

Такою людиною газета, посилаючись на політологів і журналістів, називає самого Порошенка і міністра закордонних справ Арсенія Яценюка, який у часи "помаранчевої революції" виконував обов'язки глави НБУ.

"Передбачається наступний сценарій: Стельмах пише заяву про відставку з політичних або особистих причин, президент приймає відставку і подає в парламент кандидатуру Порошенка, яка і затверджується коаліційною більшістю за попередньою домовленістю", - пише газета.

У той же час, такий розвиток подій спростовують у Нацбанку, але підтверджують у його раді.

"Такого (щоб Стельмах з особистих причин пішов з посади керівника НБУ) не може бути ні в якому разі. Володимир Семенович буде продовжувати працювати на цій посаді", - запевняє перший заступник глави Нацбанку Анатолій Шаповалов.

"У світлі останніх (політичних) подій відставка Стельмаха нікого не здивує. Ця можливість не виключалася вже після того, як він був внесений у списки "Нашої України", — висловлює іншу думку член ради НБУ Василь Горбаль, якого, до речі, також пророкували в керівники Нацбанку.

Стельмах пройшов у парламент за списком НУНС, де він зайняв 26 місце.

"Українська правда"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: