Українці кинулися купувати цифрові фотоапарати. На ринку - бум

Понеділок, 15 жовтня 2007, 15:50

У першому півріччі 2007 року ринок цифрових фотоапаратів зріс на 87% у порівнянні з аналогічним періодом 2006 року

Про це свідчать дані дослідження, проведеного холдингом AVentures Group. У першому півріччі поточного року компанією було продано 350 тис. пристроїв на суму $79,4 млн.

"Однак через перманентне зниження вартості цифрових фотокамер зростання ринку в грошовому вираженні складає лише 60,2%",- говорить Сергій Дорофієв, керівник департаменту маркетингових досліджень холдингу AVentures Group.

Реклама:

У першому півріччі 2007 року середня вартість фотоапаратів становила $227, що на 14,4% нижче аналогічного показника 2006 року. Крім цього, ріст ринку, на думку експертів, обумовлений збільшенням купівельної спроможності населення і розширенням роздрібних мереж побутової електроніки.

"До кінця 2006 року тільки шість родин з 100 мали цифрову фототехніку, більшість з них - жителі столиці й інших великих міст", - говорить Дмитро Шевченко, продакт-менеджер АТ DiaWest - Комп’ютерний світ.

За словами експертів, найбільш популярними за підсумками шести місяців стали фотоапарати з дозволом світлочутливих матриць у шість (25% продажів) і сім (39%) мегапікселів (Мп). При цьому продаж техніки з розміром матриці 7 Мп зріс на 25% у порівнянні з першим півріччям 2006 року. Продажу цифрових фотоапаратів з матрицею менше 6 Мп зменшився на 33%.

Лідерами продажів стали компанії Olympus (29% ринку), Canon (27%), Sony (21%), UFO (8%) і Nikon (5%).За словами Дмитра Шевченка, ринок фото- і відеотехніки піддається факторові сезонності — сплески приходяться на літній період відпусток (травень-серпень) і новорічні свята. Тому в компаніях, що реалізують фото техніку, вже зараз йде підготовка до грудневих продаж. Компанія DiaWest - Комп’ютерний світ припускає, що зростання продажів у порівнянні з 2006 року становитиме близько 100%.

Экономические известия

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!