Угорці завадили Україні продавати енергію

Понеділок, 15 жовтня 2007, 16:49

Запланований на 15 жовтня аукціон із продажу електроенергії, призначеної для експорту до Угорщини, Словаччини чи Румунії, не відбувся. Продавцем електроенергії, призначеної для експорту, є ДПЗД "Укрінтеренерго".

Як пояснив "ЕП" заступник директора Державного підприємства зовнішньоекономічної діяльності "Укрінтеренерго" Андрій Турос, угорська компанія Energy Capital подала позов до Господарського суду, і до ухвалення рішення по суті суд заборонив ДПЗД "Укрінтеренерго" здійснювати якісь нові додаткові дії, до яких відноситься і продаж електроенергії на аукціоні.

За словами Туроса, предметом позову стали взаємини "Укрінтеренерго" та Energy Capital по своїх попередніх зобов'язаннях. Він ствердно відповів на запитання "ЕП", що причиною позову стало зменшення обсягів поставки Energy Capital із законтрактованих на цей рік 200 МВт до 5 МВт.

Зокрема, за інформацією "ЕП", в 2007 р. Energy Capital відповідно до контракту планувала закуповувати 200 МВт української електроенергії, однак на початку року цей обсяг було зменшено до 5 Мвт. У той же час Energy Capital була незмінним учасником і переможцем всіх аукціонів, які проводилися починаючи з березня цього року. На всіх цих торгах продавався однаковий обсяг електроенергії - 100 МВт, призначених для експорту до Угорщину, Словаччини чи Румунії.

Реклама:

На питання, чому Energy Capital звернулася в суд тільки зараз Турос, відповів: "Не можу коментувати, це питання до Energy Capital. Ми одержали ухвалу суду в п'ятницю (12 жовтня) увечері, тому якоїсь позиції щодо подальших дій ще немає".

На аукціоні, призначеному на 15 жовтня, ДПЗД "Укрінтеренерго" планувало продати 100 МВт для експорту до Угорщини, Словаччини чи Румунії з 1 по 30 листопада. Це перший аукціон, який не відбувся.

"Економічна правда"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!