"Лукойл" інвестує $1 млрд. в Західну Україну

П'ятниця, 7 вересня 2007, 11:13

Російська нафтова компанія "Лукойл" має намір інвестувати 1 млрд. доларів США в переробку пластику і нафтохімічної сировини на нафтохімічному підприємстві Карпатнафтахім (Калуш Івано-Франківська область) з 2009 року, заявив віце-президент ВАТ "Лукойл", голова Ради директорів "Лукойл-Нафтохім" Алєксєй Смірнов.

"Потенціал інвестицій на цьому майданчику складає , як ми оцінюємо, 1 млрд. доларів", - сказав він.

Смірнов додав, що ця сума - понад тих 600 млн. доларів, які компанія інвестує в будівництво нових виробництв, - хлору і каустичної соди і полівінілхлориду.

Реклама:

Він підкреслив, що потужність виробництва полівінілхлориду складе 350 тис. тон в рік і воно повністю забезпечить потреби України в сучасному пластику, який сьогодні експортується з Східної Європи.

"При реалізації цих двох проектів калуська база стає унікальним промисловим майданчиком для подальшої переробки пластиків і нафтохімічної сировини", - зазначив Смирнов.

Він сказав, що сьогодні Карпатнафтахім експортує їх до Румунії, Угорщини, Польщі на переробку.

Як повідомив міністр регіональної політики і будівництва Володимир Яцуба, "Карпатнафтохім" має намір почати виробництво будівельних матеріалів - пластмас для виробництва вікон і віконних алюмінієвих профілів.

Він підкреслив, що такого виробництва пластмас в Україні поки немає.

Нагадаємо, "Карпатнафтохім" має намір запустити нову лініюз виробництва хлору і каустичної соди вартістю 115 млн. доларів і побудувати завод з виробництва полівінілхлоридної смоли (ПВХ) до 2009 року.

У 2007 році компанія "Карпатнафтохім" (Калуш, Івано-Франківська область) має намір інвестувати в розвиток виробництва 113 млн. євро.

29 жовтня 2004 року дочірня компанія російського нафтового холдингу "Лукойл" Lukoil Chemical B.v. і компанія "Лукор" (Калуш, Івано-Франківська область) створили "Карпатнафтохім" із статутним фондом 30 тис. гривень.

Пізніше УФ компанії був збільшений до 1,581 млрд гривень, де 24% (379,5 млн. гривень) належать "Лукору", 76% (1,2 млрд. гривень) - компанії LUKOIL Chemical B.v.

Завод спеціалізується на виробництві хлору, каустичної соди, вінілхлоріду, етилену, поліетилену і пропилену.

Корреспондент.нет з посиланням на "Українські новини"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!