Інвестиції Туреччини в Україну досягли $1 млрд

П'ятниця, 7 вересня 2007, 14:01

Турецькі інвестиції в Україні досягли майже 1 млрд доларів, повідомив Генеральний консул Турецької республіки Ренан Шекероглу на зустрічі з мером Одеси Едуардом Гурвіцем з нагоди завершення дипломатичної місії.

Особливо активізувалося останнім часом економічне партнерство в сфері торгівлі - з 2001 року зовнішньоторговельний оборот двох країн зріс у 5 разів і перевищив 5 млрд доларів.

Ренан Шекероглу відзначив, що зростає, зокрема, інтерес турецьких інвесторів до Одеси, яке він назвав "по-справжньому європейським містом". Включення її в перелік міст, де планується проведення футбольних матчів Чемпіонату Європи-2012 , зокрема, залучає турецьких фахівців в сфері будівельного бізнесу. Генконсул також виразив надію на пожвавлення побратимських зв'язків Одеси зі Стамбулом.

Реклама:

Як відзначав раніше посол України в Турецькій Республіці Олександр Міщенко, "у взаємовідносинах і співробітництві між двома державами проблем не існує. На сьогоднішній день обсяг товарообігу складає 4,2 млрд доларів". За словами посла, ведеться активна робота в сфері енергії і науково-технічного прогресу. "Дуже важливим залишається те, що в 2007 році 450 тис. громадян України відвідали Туреччину", - відзначав Міщенко.

Як відомо, Президент України Віктор Ющенко відзначав позитивну динаміку розвитку торгівельно-економічних відносин між Україною і Туреччиною. Президенти двох країн обговорювали в червні ц. р. співробітництво в енергетичній сфері і запланували перспективу спорудження кільцевої швидкісної автомобільної дороги вздовж Чорного моря.

РБК-Украина

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!