"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Тимошенко пропонує відмінити всі податки

Четвер, 6 вересня 2007, 11:15

Лідер БЮТ Юлія Тимошенко вважає, що в Україні необхідно скасувати податок на додану вартість і інші податки на діяльність підприємств, замінивши їх єдиним податком з обороту.

"Експерти Європейського Союзу довели, що ПДВ є корумпованим у всіх країнах, де він стягується, і є досить складним для обліку", - заявила лідер БЮТ.

Тимошенко помітила, що країни ЄС поступово планують відмовитися від ПДВ. "І мені б хотілося, щоб Україна стала першою серед цих країн", - заявила лідер БЮТ.

Реклама:

За її словами, БЮТ планує запропонувати новому парламентові скасувати ПДВ вже в перші дні його роботи. "Ми також плануємо запропонувати скасувати всі існуючі податки на діяльність підприємств, замінивши їх єдиним податком з обороту", - сказала вона.

На думку Тимошенко, найоптимальнішим розміром єдиного податку з обороту є ставка в розмірі 9% від загального обороту підприємства. "Наші економісти підрахували, що введення такого податку замість всіх існуючих дозволить удвічі знизити податковий вантаж на підприємства, при цьому загальний обсяг надходжень у бюджет виросте на 27-29%, і це не з огляду на висновку з тіні існуючого бізнесу", - сказала вона.

Лідер БЮТ переконана, що такі нововведення дозволять також істотно збільшити середній розмір зарплати в країні і поліпшити добробут громадян. "Тільки за рахунок зняття подвійного вантажу у виді існуючих податків на фонд оплати праці з'явиться можливість за рік збільшити зарплату в Україні в 2-2,5 рази", - відзначила Тимошенко.

Раніше лідер БЮТ заявляла, якщо зарбати "вирівнювання в зарплатах і пенсіях", знизити податки і дати людям чесно платити їх, то бюджет України може бути в 10 разів більший, ніж є.

Нагадаємо, що 27 серпня Держкомісія по цінних паперах і фондовому ринку (ГКЦБФР) оприлюднила проект закону щодо внесення змін до ст. 3 декрету Кабінету міністрів Про державне мито.

УНІАН

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!