"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Клюєв обіцяє до 2010 року телефон у кожен будинок

Четвер, 6 вересня 2007, 14:48

Кабінет міністрів планує передбачити в проектах держбюджетів на 2008-й і 2009 роки по 240 млн грн на фінансування програми "Телефон у кожен будинок".

Про це повідомив віце-прем'єр-міністр Андрій Клюєв в четвер.

За його словами, програма передбачає забезпечення фіксованим телефонним зв'язком жителів віддалених і важкодоступних населених пунктів за допомогою бездротової технології CDMA.

Як відзначив Клюєв, наразі в Україні існують проблеми з забезпеченням населення телефонним зв'язком.

Реклама:

Так, близько 5 тис. населених пунктів не мають стаціонарного телефонного зв'язку, 1186 населених пунктів залишаються взагалі без будь-якого телефонного зв'язку, приблизно половина сільських шкіл не має можливості виходу в інтернет.

У зв'язку з цим Кабінет міністрів і ВАТ "Укртелеком" у січні-липні 2007 року провели роботу з вибору й апробації нової технології в 20 районах Київської, Житомирської, Чернігівської, Полтавської і Херсонської областей.

За результатами цієї роботи Кабмін на засіданні 5 вересня ухвалив постанову №1096 про заходи для подальшого розвитку мережі телефонного зв'язку.

За словами Клюєва, затверджені заходи передбачають закупівлю устаткування, необхідного для впровадження технології CDMA, і передачу його особливому підрозділові "Укртелекому", який планується створити спеціально для реалізації програми "Телефон у кожен будинок".

Віце-прем'єр відзначив, що до впровадження даної програми будуть залучені всі діючі CDMA-оператори України, однак відповідальність за її реалізацію повною мірою буде покладена на "Укртелеком".

Клюєв також додав, що приватизація зазначеного підрозділу "Укртелекому" у зв'язку з тим, що воно буде займатися, зокрема, питаннями пільгового підключення до телефонної мережі, у рамках загальної приватизації ВАТ "Укртелеком" не планується.

За словами віце-прем'єра, реалізація перерахованих заходів, відповідно до урядових планів, дозволить до 2010 року забезпечити повний доступ до фіксованого телефонного зв'язку на всій території України, а також ліквідувати чергу на установку телефону.

"Інтерфакс-Україна"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!