Ющенко за створення соціально-інвестиційної моделі медицини

Четвер, 6 вересня 2007, 17:28

Президент Віктор Ющенко виступає за створення соціально-інвестиційної моделі медицини.

Про це сказано в повідомленні прес-служби президента.

Відповідно до повідомлення, Ющенко взяв участь у форумі "Від первинної ланки медицини до здорової нації" у селищі Макарів (Київська область).

На його думку, така система передбачає раціональне використання існуючої матеріально-технічної й фінансової бази, внесення змін до законодавчих документів, зокрема щодо надання статусу юридичної особи лікарським амбулаторіям.

Реклама:

Глава держави зазначив, що органи місцевого самоврядування мають досить повноважень, щоб уже сьогодні здійснювати зміни в медичній сфері, зокрема на селі, і закликав місцеву владу врахувати необхідність вирішення медичних питань в 4-му кварталі як першочергове завдання.

Президент також підкреслив, що кошти, які держава виділяє на медичну сферу, використовуються неефективно, зокрема недостатньо фінансується первинна медико-санітарна допомога.

Як повідомлялося, у січні 2006 року міністерство охорони здоров'я розробило "Національний план дій в інтересах здоров'я народу України", на основі якого планується проведення реформи системи охорони здоров'я до 2012 року.

"Українські новини"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!