"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

СПУ намагаються витиснути з Турбоатому через суд

Четвер, 6 вересня 2007, 17:55

Господарський суд Харківської області заборонив виконання рішень останніх загальних зборів акціонерів ВАТ "Турбоатом" від 28 серпня, зокрема, про затвердження глави правління, переобранні наглядової ради, переведення акцій у бездокументарну форму і виплату 7,77 млн грн дивідендів за 2006 рік.

Як повідомила прес-служба "Турбоатому" у середу ввечері, ухвалу прийняту за позовом міноритарного акціонера - компанії з управління активами "Сварог Ессет Менджмент", що конфліктує з нинішнім менеджментом підприємства і Фондом держмайна (ФДМ).

У "Турбоатомі" уточнили, що, за їхні інформацією, позов у суд був поданий через годину після початку зборів, а ухвала прийнята майже одночасно з його завершенням.

Як відзначається в прес-релізі, на підприємстві вважають, що позов був поданий із низкою порушень, і вказують на виняткову швидкість прийняття ухвали судом.

Реклама:

У зв'язку з цим 5 вересня близько 50 представників трудового колективу пікетували Харківський апеляційний господарський суд, протестуючи проти судових вердиктів Господарського суду Харківської області.

Як повідомлялося, перед зборами акціонерів 28 серпневі його колишній керівник Євген Бєлінський і реєстратор заявили про неможливість їх проведення в зв'язку із судовими заборонами.

Фонд держмайна, якому належить 75,224% акцій, вирішив брати участь у зборах, хоча більшість міноритаріїв від участі в них відмовилися.

"Турбоатом" - одне з найбільших у світі турбобудівних підприємств. У січні-червні 2007 року воно збільшило чистий прибуток більш ніж у 2,7 рази в порівнянні з аналогічним періодом 2006 року - до 22,89 млн грн, чистий доход виріс на 37,6% - до 145,89 млн грн.

З весни 2007 року триває конфлікт навколо керівництва підприємства, пов'язаний з наказом ДМ від 24 квітня про призначення глави наглядової ради Мегабанку Віктора Суботіна в.о. гендиректора "Турбоатома" замість Бєлінського, якого підтримують миноритарії на чолі зі "Сварог Ессет Менеджмент".

Суботін балотується в парламент за списком СПУ.

"Українська правда"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!