За несплату аліментів саджатимуть до в’язниці?

Середа, 5 вересня 2007, 15:19

Міністерство юстиції пропонується ввести кримінальну відповідальність для фізичних осіб за умисне невиконання рішень судів. Відповідний проект закону було схвалено на засіданні Кабміну 5 вересня.

Про це повідомили у прес-службі Мін’юсту.

За словами міністра юстиції Олександра Лавриновича, законодавча ініціатива уряду ґрунтується на необхідності кардинально змінити ставлення суспільства до проблеми невиконання судових рішень, адже щороку в Україні не виконується тисячі рішень судів.

При цьому чинна редакція Кримінального кодексу України передбачає кримінальну відповідальність за умисне невиконання вироку, рішення, ухвали, постанови суду, що набрали законної сили, або перешкоджання їх виконанню лише для службових осіб. Разом з цим, якщо боржником є фізична особа, ухилятися від обов’язку виконати рішення, як це гарантовано статтею 124 Конституції України, вона може практично безкарно.

Реклама:

Крім того, повідомив міністр, цим же законопроектом уряд пропонує вдосконалити процедуру примусового виконання рішень судів.

Прийняття Закону, за словами міністра юстиції, сприятиме захисту прав й інтересів громадян та юридичних осіб у процесі примусового виконання рішень судів.

"Економічна правда"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!