"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Чернівецькому потрібен інвестор для сміттєспалювального заводу

Вівторок, 4 вересня 2007, 11:04

Головне управління економіки й інвестицій Київської міської державної адміністрації оголосило конкурс на інвестора будівництва сміттєспалювального заводу біля теплоелектроцентралі №6 у Деснянському районі Києва.

Про це передають "Українські Новини" з посиланням на текст повідомлення управління.

Відповідно до умов конкурсу, потужність заводу повинна становити 500 тис. тонн на рік, початок рефінансування - максимум через 60 днів після його здачі в експлуатацію.

Будівництво заводу повинне початися не пізніше 2008 року, строки будівництва - до 3 років, базовий строк передачі територіальній громаді права власності на завод - не раніше 2023 року.

Реклама:

Інженерну підготовку земділянки повинне виконати Головне управління комунального господарства, а інвестор повинен взяти на себе фінансування всіх витрат з будівництва заводу.

Умови конкурсу визначають, що його учасники мають досвід будівництва подібних заводів, гарантують інвестиції в будівництво в необхідному обсязі, що підтверджується банківськими гарантіями, мають платоспроможність, підтверджену оцінками міжнародних рейтингових агентств, наприклад, Moody's або Standard&Poor's, не нижче ВВ+ на учасника або на кожного члена консорціуму, у випадку такого варіанту участі.

Переможець конкурсу повинен компенсувати його організаторові - Головному управлінню економіки й інвестицій - оргвитрати в розмірі 1% від загальної орієнтовної вартості будівництва заводу без врахування ПДВ.

При цьому переможець звільняється від сплати коштів на розвиток соціальної й інженерно-транспортної інфраструктури міста. Управління приймає конкурсні пропозиції до 15 вересня.

Як повідомлялось, у липні Київська міська рада визначила умови й порядок проведення конкурсу з відбору інвестора будівництва сміттєспалювального заводу біля теплоелектроцентралі №6 у Деснянському районі Києва.

У червні Київрада передала Головному управлінню комунального господарства земельну ділянку 5,05 га біля ТЕЦ-6 для будівництва сміттєспалювального заводу.

Київміськадміністрація має намір побудувати 2 сміттєспалювальних заводи до 2011 року на земділянках біля ТЕЦ-6 і біля Столичного шосе.

За попередніми розрахунками, будівництво обох заводів буде коштувати близько 600 млн. доларів.

"Українські Новини"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!