Горбачов визнаний найдорожчим східноєвропейським оратором

Вівторок, 4 вересня 2007, 13:38 -

Михайло Горбачов залишається найдорожчим із усіх східноєвропейських політиків. За даними журналу Spiegel за виступ він одержує близько 100 тис. євро.

Приблизно стільки ж "коштують" Герхард Шредер, Єхуд Барак і Маргарет Тетчер. Звичайно гонорар за участь східноєвропейського екс-президента в конференції або корпоративному святі стоновить не більш 25 тис. євро. Ораторська майстерність Білла Клінтона оцінюється на позицію вище.

Як пише Взгляд, щоб останній радянський лідер з’явився на якому-небудь семінарі, потрібно заплатити не менше 100 тис. євро. Стільки ж коштують послуги його французького колеги Валери Жіскар д’Єстена. У цю суму не входять транспортні витрати, а також витрати на харчування і проживання.

Реклама:

Скромніше свою ораторську майстерність оцінює колишній польський президент Лех Валенсе. Замовлена промова лауреата Нобелівської премії світу коштує близько 25 тис. євро. Ще дешевше виступ чеського президента Вацлава Клауса - приблизно 15 тис. євро.

За деяким даним, виступ колишнього генсека ООН Кофі Аннана в квітні обійшлося в 160 тис. доларів. Однак безперечним лідером на "ринку ораторів" вважається колишній американський лідер Білл Клінтон. За годинну промови він вимагає до 250 тисяч євро.

Інтереси екс-президентів Горбачова і Клінтона, а також музиканта Боно, дружини музиканта Бьянкі Джаггер та інших знаменитостей представляє агентство Harry Walker.

Ораторському бізнесові "батька перебудови" піде на користь участь Горбачова у рекламній кампанії Louis Vuitton.

Французький виробник валіз класу люкс зробив Горбачова особою своєї нової лінії. По деяким даним, за це французькій фірмі довелося заплатити кілька сотень тисяч євро.

10 років тому Горбачов за мільйон доларів рекламував мережу ресторанів Pizza Hut. Тоді, як і зараз, свій гонорар він віддав на потреби однойменного фонду в Москві.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: