"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Плющ назвав ключових партнерів і власний ядерний цикл

Вівторок, 4 вересня 2007, 15:29 -

Секретар Ради національної безпеки й оборони Іван Плющ вважає Сполучені Штати Америки, Францію й Росію ключовими партнерами України в енергетичній сфері.

Про це сказано в повідомленні прес-служби президента.

"Україна, маючи науково-дослідні й виробничі установи, інфраструктуру для обслуговування АЕС, власні поклади уранової руди, просто зобов'язана створити власний цикл ядерного виробництва й досягти енергетичної самодостатності. Нашими ключовими партнерами в цій сфері я бачу США, Францію й Росію", - цитує прес-служба Плюща.

Секретар РНБО зазначив, що він вітає загальну ініціативу США й Росії в сфері ядерної енергетики й нерозповсюдження, і вважає, що запропонований формат співробітництва надає Україні додаткові можливості для реалізації стратегії розвитку ядерної енергетики й для посилення енергетичної безпеки держави.

Реклама:

"Ядерна енергетика - стратегічна технологія майбутнього. І Європа, і США зрозуміли, що це найбільш дешевий і екологічно безпечний спосіб одержання енергії", - сказав він.

Плющ зазначив, що серйозна проблема - відсутність стратегічного бачення, економічного обґрунтування й порушення тендерних процедур при реалізації важливих проектів у сфері енергетики.

Як повідомлялося, Рада національної безпеки й оборони має намір розглянути перспективу розвитку атомної галузі.

"Українські новини"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: