Нафтогаз: Указ Ющенка щодо Укртатнафти нічого не змінює

Вівторок, 4 вересня 2007, 15:48

Указ Президента України, що призупиняє дію ухвали Кабінету міністрів про передачу держпакету акцій Укртатнафти від НАК Нафтогаз України Фонду держмайна нічого не змінює, заявили в Нафтогазі.

"Цей указ нічого не змінює, оскільки насправді передати пакет Укртатнафти від Нафтогаза Фонду неможливо без внесення змін до законодавства. За це спочатку повинен був проголосувати парламент. А сьогодні він (пакет) і так знаходиться в управлінні НАК і не може бути переданий ФДМ", - сказав співбесідник агентства.

Як повідомлялося, Президент України Віктор Ющенко сьогодні підписав указ про припинення дії ухвали Кабінету міністрів України від 8 серпня 2007 року №1037 Про управління державними корпоративними правами закритого акціонерного товариства Транснаціональна фінансово-промислова нафтова компанія Укртатнафта.

Реклама:

"...вказана ухвала Кабінету міністрів України створює передумови для погіршення фінансово-економічного стану й навіть банкрутства НАК Нафтогаз України, метою діяльності якої є підвищення рівня енергетичної безпеки держави, забезпечення ефективного функціонування та розвитку нафтогазового комплексу. Це, у свою чергу, створює загрозу економічній безпеці держави", - наголошується в документі.

Корреспондент.нет з посиланням на РБК-Украина

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!