Інтернетники просять Ющенка "привести до тями" контролера мереж

Вівторок, 4 вересня 2007, 18:59

Інтернет Асоціація України закликає президента Віктора Ющенка посприяти відновленню легітимності та незалежності діяльності Національної комісії з питань регулювання зв'язку.

Про це йдеться в листі асоціації до президента, в якому вона висловлює занепокоєння ситуацією, що склалася в сфері регулювання галузі зв'язку.

У листі відзначається, що Нацкомісія з питань регулювання зв'язку "своїми діями демонструє непрозорість діяльності, повну залежність від певних політичних сил та відверте беззаконня".

Асоціація констатує складну ситуацію щодо підзвітності та підконтрольності комісії, що склалася через неузгодженість останніх нормативних актів.

Реклама:

"З одного боку НКРЗ "залежить" від Кабінету міністрів, з іншого – "підконтрольна" президенту", через що відбувається різнотлумачення телекомунікаційних законів цими двома гілками влади.

"Усі ці обставини негативно відображаються на галузі в цілому, зокрема, у відсутності для учасників прозорих і недискримінаційних умов гри на ринку, відсутності сприятливих організаційних та економічних умов для залучення інвестицій", - попереджає асоціація.

Крім того така ситуація призводить до "гальмування розвитку та модернізації телекомунікаційних мереж з урахуванням інтересів нацбезпеки, до існування перепон щодо впровадження найсучасніших телекомунікаційних технологій".

"Як наслідок, український ринок ІКТ втрачає потенційних інвесторів, адже за експертними оцінками ринок телекомунікацій динамічно розвивається та є найбільш доходною галуззю, а регулювання ринку є недостатньо прозорим, тому вкладати гроші в телекомунікаційні проекти є ризикованим", - заявляють в асоціації.

"Підприємницькі кола та професійне співтовариство галузі інформаційних технологій та телекомунікацій згодні надавати будь-яку практичну підтримку в роботі новопризначеним посадовцям, які не заплямували себе за попередні роки", - стверджують в асоціації.

В листі висловлюється сподівання на тісну співпрацю з урядом та відповідними міністерствами і відомствами із підприємцями та об'єднаннями підприємств у справі розбудови в Україні інформаційного суспільства відповідно до європейської перспективи країни.

Інтернет Асоціація України об'єднує більше 80 підприємств та організацій, що працюють в галузі інформаційних технологій і телекомунікацій.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!