Вхідні дзвінки на прямі мобільні номери стали платними

Понеділок, 3 вересня 2007, 13:28

З початку вересня для власників безлімітних пакетів операторів "Київстар" і "МТС-Україна" змінилися умови використання прямих номерів.

Тепер користувачі цих пакетів будуть платити 1,2 гривні за кожен вхідний дзвінок на свій прямий номер, а оператори відраховувати частину цієї суми "Укртелекому".

Ці зміни пов’язані з рішенням Національної комісії з питань регулювання зв'язку (НКРС) N501, відповідно до якого оператори до 1 вересня 2007 року повинні припинити використання прямих номерів. Проте, прямі номери не зникнуть - оператори просто переоформили свій номерний ресурс із розряду мобільних у фіксовані.

Раніше, "Укртелеком" неодноразово скаржився на недоодержання прибутку через використання мобільними операторами прямих номерів. Тепер питання вирішилося на користь українського монополіста фіксованого зв'язку - мобільні оператори почали відраховувати йому частину прибутку, яку одержують від користувачів цієї послуги.

Реклама:

Потрібно відзначити, що для більшості клієнтів операторів нічого не змінилося. Безкоштовним прямим номером раніше користувалися тільки власники безлімітних пакетів, а інші абоненти також платили 1,2 гривень за користування. Сьогодні ж всі абоненти платять цю суму за переадресацію з прямого номера на мобільний.

ЛігаБізнесІнформ

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!