"Нафтогаз" розбудує мережу власних заправок

П'ятниця, 28 вересня 2007, 15:31

Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" має намір розвивати програму будівництва власних автозаправних станцій (АЗС).

Про це повідомила прес-служба "Нафтогазу України" з посиланням на слова голови правління Євгена Бакуліна в ході робочої поїздки в Харківську область.

Зокрема, він нагадав, що в 2002-2004 роках на ринку працювала велика джоберська мережа "Нафтогаз-Екоїл", через яку реалізовувалися нафтопродукти виробництва Шебелинського газопереробного заводу, але згодом контроль над цими АЗС було втрачено.

"В 2006-2007 роках "Нафтогаз України" взяв курс на створення мережі власних АЗС, оператором яких є дочірня компанія "Укргазвидобування", - зазначив він.

Реклама:

Бакулін додав, що зараз працюють 12 власних АЗС і планується будівництво ще декількох АЗС у Харківській і Полтавській областях.

"Подальший розвиток мережі власних АЗС дасть змогу "Нафтогазу" ринковими методами реагувати на ситуації на ринку нафтопродуктів і попереджати кризи на ньому", - сказав він.

Бакулін підкреслив, що за оптимістичного варіанту мережу власних АЗС по всій Україні можна створити протягом 1,5 років, і компанія вважає привабливим для себе цей сегмент ринку.

Раніше "Укргазвидобування" заявляла, що для реалізації своїх нафтопродуктів компанії необхідно близько 150 АЗС.

Шебелинський ГПЗ виробляє автомобільні бензини А-80, А-92, А-95 і А-98, дизельне паливо, мазут, бітум та інші нафтопродукти.

При виробництві бензинів не використовуються присадки, що містять свинець.

При використанні такого палива збільшується термін служби автомобільних двигунів і скорочується його витрачання. Завод зараз працює виключно на українській сировині.

"Українські новини"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!