У Німеччині залізничники готуються до страйку. Перемир'я закінчилося

П'ятниця, 28 вересня 2007, 19:03

У Німеччині співробітники залізничної компанії Deutsche Bahn готуються до нового страйку машиністів, тому що не можуть досягти угоди з профспілкою.

Про це на прес-конференції у Франкфурті оголосив представник компанії, передає радіо Свобода. Профспілка вимагає 30% надбавки до зарплати, компанія згодна тільки на 10%.

Перемир'я між Deutsche Bahn і профспілкою завершується в неділю.


Нагадаємо, що в липні працівники залізниць Німеччини проводили страйк із вимогою підвищити зарплату, що викликала "масові запізнення" потягів по всій країні. Профспілка машиністів приєдналася до страйку, розпочатого двома іншими профспілками, що викликало зупинку руху пасажирських і вантажних потягів у Німеччині, які в країні раніше відбувалася надзвичайно рідко. Страйк охопив Берлін і Гамбург, торкнувшись в основному місцевих шляхів сполучення, проте постраждали і пасажири, що прямували в інші міста й країни.

Реклама:

Дві профспілки, які об'єднують понад 134 тис. працівників залізниць, вимагали підвищень зарплати на 7%. Deutsche Bahn пропонував підвищити її лише на 2%, але в 2008-2009 рр., а також надати одноразову виплату в розмірі 300 євро.

Меньш численна профспілка машиністів хотіла окремої угоди з компанією і вимагала підвищення на 31%. Deutsche Bahn, що належить державі, говорила, що у разі виконання вимог, близько 9 тис. працівників опиняться під загрозою скорочення.

РБК-Украина

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!