"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Порошенко обіцяє забезпечити стабільність гривні у 2008 році

Четвер, 27 вересня 2007, 10:36

Голова Ради Національного банку України Петро Порошенко стверджує, що у 2008 році Рада та Правління НБУ забезпечать стабільність національної грошової одиниці.

Про це Порошенко заявив вчора на прес-конференції під час відкриття Гайсинського цукрового заводу у Вінницькій області.


Він також додав, що у 2008 році НБУ прибере монетарні фактори інфляції, які створюються через надлишкову кількість грошей на ринку. ”Решта буде залежати від економічного блоку парламенту і уряду”, - додав він.

Реклама:


Політик додав, що Рада НБУ також напрацювала величезну кількість законодавчих ініціатив, починаючи від лібералізації валютного регулювання і завершуючи перед поступовим переходом до плаваючого валютного курсу. ”Це має відбутися протягом 4 років”, - зазначив він.


Нагадаємо, на початку липня ц.р. Національний банк України зробив заяву, що не бачить підстав для змін курсової політики в найближчій перспективі.


У квітні 2005 року Національний банк України провів ревальвацію гривні. НБУ з 21 квітня 2005 року встановив офіційний курс гривні до американського долара на рівні 5,05 грн. за 1 дол., що на 14 копійок вище, ніж 20 квітня 2005 року.

Нагадаємо, Петро Порошенко святкує 26 вересня, свій день народження. Президент України Віктор Ющенко привітав його з цією подією.

УНІАН

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!