"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Гриценко накупить нових автомобілів

Четвер, 27 вересня 2007, 11:19

Міністерство оборони вирішило закупити для української армії автомобілі КрАЗ виробництва холдингової компанії "АвтоКрАЗ" (Кременчук, Полтавська область).

Про сказано в повідомленні прес-служби ХК "АвтоКрАЗ" з посиланням на слова міністра оборони Анатолія Гриценка.

"Анатолій Гриценко... зазначив, що українська армія буде переозброюватися новими автомобілями КрАЗ", - сказано в повідомленні.

Міністр оборони разом з головнокомандуючим Збройних сил генералом армії Сергієм Кириченком позитивно оцінили кременчуцькі вантажівки в ході стратегічних командно-штабних навчань Збройних сил з оперативного забезпечення і логістики "Артерія-2007".

Реклама:

Зокрема, у рамках навчань на Рівненському загальновійськовому полігоні був організований показ новітніх зразків озброєння й військової техніки, у якому брав участь і "АвтоКрАЗ".

Так, мова йде про 12-тонний бортовий позашляховик КрАЗ-6322 (6х6), якому віддали перевагу військові Іраку, Ємену, Анголи, Індії та низки інших країн; бортовий автомобіль КрАЗ-5133ВЕ (4х4) з підвищеними тяглово-динамічними характеристиками і високою прохідністю, призначений для перевезення різноманітних вантажів і особового складу, транспортування артилерійських систем, причепів повною масою до 10 тонн.

Крім того, про сідельний тягач КрАЗ-6140ТЕ (6х6), призначений для буксирування напівпричепів-ваговозів повною масою до 70 тонн; сідельний тягач КрАЗ-6446 для перевезення всіма видами доріг і бездоріжжям різних вантажів у сцепі з напівпричепом загальною масою до 34 тонн; шасі КрАЗ-7140Н6 (8х6) вантажопідйомністю 25 тонн, призначене для монтажу різного спеціального обладнання; ремонтно-евакуаційний автомобіль КрАЗ-6322-056 для ремонту і евакуації пошкоджених автотранспортних засобів у позашляхових і важкодоступних умовах, а також про вахтовий автомобіль КрАЗ-6133КЕ.

Сторони ще планують обговорити конкретні домовленості, кількість і строки поставки автомобілів.

"АвтоКрАЗ" спеціалізується на виробництві 28 базових моделей кар'єрних самоскидів, бортових автомобілів, лісовозів, сідельних тягачів, автомобілів підвищеної прохідності для армії, а також установок для обслуговування видобутку нафти і газу й понад 400 комплектацій автомобільної техніки.

"Українські новини"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!