Бізнесом Пінчука управлятимуть з Лондона

Четвер, 27 вересня 2007, 13:56

Бізнесмен Віктор Пінчук передав активи групи "Інтерпайп" в управління створеної для цього EastОne (Великобританія).

Про це сказано в повідомленні EastОne.

"Віктор Пінчук завершив процес реструктуризації групи "Інтерпайп". У результаті активи, що раніше входили в групу, виділені в самостійні бізнеси, управління вартістю яких організовано за принципом інвестиційного фонду" - сказано в повідомленні.

Відповідно до повідомлення, управляти інвестпотоками і вартістю портфеля активів реорганізованої групи "Інтерпайп" буде спеціально створена міжнародна інвестиційно-консалтингова компанія EastОne, головний офіс якої розташований у Лондоні, а представництва в Києві і Дніпропетровську.

Реклама:

У сфері компетенції EastОne - розробка і реалізація портфельної стратегії, управління ризиками, створення стратегій окремих бізнесів і супровід їх реалізації.

Портфель активів загальною вартістю понад 10 млрд. доларів, який знаходиться під управлінням EastОne, включає трубно-колісну компанію "Інтерпайп", медіа-активи (телеканали СТБ, "Новий", ICTV, газета "Факти"), Укрсоцбанк, завод "Дніпроспецсталь".

Зі слів виконавчого директора EastОne Геннадія Газіна (раніше працював головою правління групи "Інтерпайп"), портфельна стратегія компанії планує протягом 5 років географічне збалансування активів (скорочення частки українських активів з 90% до 50%), а також галузеву їх диверсифікованість (інвестиції в нові і швидко зростаючі сектори економіки).

"Портфельна стратегія також планує пошук і створення стратегічних партнерств, у тому числі й з обмеженою участю, для реалізації спільних проектів у перспективних галузях", - сказано в повідомленні.

В 2007 році EastОne має намір досягти загального обсягу угод на 3 млрд. доларів, реалізуючи низку інвестпроектів у США (Силіконова долина), Центральній Європі, Україні і СНД у сфері інформтехнологій, нерухомості, фінпослуг і логістики.

У повідомленні зазначається, що бренд "Інтерпайп" зараз належить винятково трубно-колісному бізнесу групи.

"Інтерпайп" - найбільший виробник труб в Україні, контролює Нижньодніпровський трубопрокатний завод, Новомосковський трубний завод, Нікопольський завод безшовних труб Niko Tube і Нікопольську трубну компанію (Дніпропетровська область).

"Українські новини"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!