Тепла вистачить на всіх: Бойко зігріє кожен будинок

Середа, 26 вересня 2007, 11:22

Україна буде забезпечена теплом цієї зими, заявив сьогодні міністр палива та енергетики Юрій Бойко.

"У нас не буде ніяких катаклізмів, ніяких неприємних сюрпризів. Забезпечимо прихід тепла в кожен будинок", - запевнив міністр.

Бойко нагадав, що в підземних сховищах накопичено близько 32 млрд кубометрів газу, що на 5 млрд кубометрів більше, ніж у 2006 році.

Реклама:

Міністр пояснив, що приблизно половина річної потреби газу є в ПСГ. "Ми впевнено дивимося в майбутнє, у нас вистачає ресурсу для постачання газом", - сказав глава Мінпаливенерго.

У той же час, як відзначав начальник Управління міжнародних зв'язків Міністерства ЖКГ Оле Хуснутдинов, що для реформування житлово-комунального господарства (ЖКГ) Україні необхідно понад 1 млрд доларів інвестицій.

За його словами, у 2007 році відомство планує залучити в галузь мінімум 200 млн доларів. Крім того, у Стратегію партнерства уряду України і Світового банку на 2007-2011 р. включений проект із модернізації систем теплопостачання на загальну суму 300 млн доларів.

Віце-прем'єр Володимир Рибак зазначав 19 вересня, що рівень підготовки українського житлово-комунального господарства до зими перевищує 80%. Він впевнений у тім, що до початку опалювального сезону - до 15 жовтня - цей показник досягне 100%. За його словами, у цей час ще немає міст, що були б підготовлені повною мірою.

"Але в них ще є час, - більше місяця - щоб встигнути. Тому серйозних проблем щодо підготовки до опалювального сезону я не бачу", - сказав Рибак.

У той же час міністр із питань ЖКГ Олександр Попов заявив, що в даний час рівень готовності ЖКГ до зими складає 87-90%.

"Економічна правда" за матеріалами РБК-Украина

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!