Україна по сусідству з Беніном і Малаві за рівнем корупції

Середа, 26 вересня 2007, 14:18 -

Провідна міжнародна організація по боротьбі з корупцією Transparency International оголосила результати дослідження, відповідно до якого рівень корупції в Україні склав 2,7 пункти, по 10-бальній шкалі, де 0 - максимум, а 10 - відсутність корупції взагалі.

Торік цей показник становив 2,8 пункти.

Рейтинг країн складається з 180 позицій, де останні місця зайняли Гаїті (1,6), Ірак (1,5), Мьянма (1,4) і Сомалі (1,4).

Реклама:

Найкращі показники мають Фінляндія , Нова Зеландія і Данія. Там рівень корупції оцінюється в 9,4 пункти.

Україна зайняла 118 місце, поряд з такими державами як Бенін, Малаві, Малі, Сан-Томе і Прінсіпе, що мають по 2,7 пунктів.

Гірша ситуація в Росії (2,3), Білорусі, Азербайджану, Казахстану, Киргизстану і Таджикистану, із загальним показником 2,1.

Молдавія випередила Україну й одержала 2,8 пунктів, Вірменія - 3, а Грузія 3,4

Серед критеріїв формування рейтингу використовуються такі, котрі критично важливі для інвесторів і міжнародних компаній і мають відношення до середовища для функціонування вітчизняного й іноземного бізнесу.

Основними пунктами для дослідження є: бюрократія, корупція в держорганах і судовій системі, у веденні бізнесу, у податковій системі, у бюджетному менеджменті; відмивання грошей, політична корупція, правові гарантії, корупція у фінансуванні передвиборних кампаній, рівень злочинності, корупція в законодавчій сфері, віра населення у фінансову чесність політиків і довіра до антикорупційної політики, а також рівень запровадження антикорупційної політики.

Раніше, за даними Світового Банку, Україна зайняла 174-те місце з 175 країн щодо сплачення податків.

Корреспондент.нет

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: