"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Кінах за ліквідацію незавершеного будівництва біля НСК "Олімпійський"

Вівторок, 25 вересня 2007, 17:23

Міністр економіки Анатолій Кінах вважає за необхідне ліквідувати незавершене будівництво перед Національним спортивним комплексом "Олімпійський" (Київ).

Про це він сказав журналістам.

"Саме незавершене будівництво...повинне бути ліквідоване, тому що це вже чітка і однозначна позиція УЄФА. Тут уже мова йде не про дискусії, мова йде про виконання, для того, щоб не втратити свій шанс бути державою, яка приймає фінальну частину Євро-2012", - сказав він.

Він нагадав, що голова УЄФА Мішель Платіні заявив, що в умовах цього незавершеного будівництва стадіон не зможе виконувати свої функції, тобто приймати матчі Чемпіонату Європи з футболу 2012 року

Реклама:

"Думаю цього моменту цілком досить, щоб центральні місцеві структури влади прийняли відповідне рішення", - підкреслив міністр.

Зі слів Кінаха, при цьому необхідно компенсувати витрати на будівництво компанії-забудовнику.

Як повідомлялося, УЄФА вважає, що НСК "Олімпійський" не зможе прийняти матчі Чемпіонату Європи з футболу в 2012 році через забудову території навколо комплексу.

У червні УЄФА вимагало знести торгово-розважальний центр біля НСК "Олімпійський" у Києві для проведення фінального матчу Чемпіонату Європи з футболу 2012 року.

Київська міська рада вирішила вивчити варіанти компенсації компанії-забудовнику торгово-розважального центру "Троїцький" перед НСК "Олімпійським" "Юджину" витрат на будівництво ТРЦ.

"Українські новини"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!