Україна накопичила під землею 30,5 млрд. кубометрів газу

Вівторок, 25 вересня 2007, 18:26

У підземні газові сховища (ПГС) України, за станом на 25 вересня, закачано 30,5 млрд. кубометрів газу, заявив голова правління НАК Нафтогаз України Євгеній Бакулін під час робочої поїздки до Львова.

Він зазначив, що це максимальна кількість газу, закачана в ПГС за останні роки. "Це так, і хто б нас не критикував, наш це газ, чи не наш. Якби в компанії вистачало коштів, ми б його давно могли викупити", - сказав голова правління Нафтогаза.

Кажучи про ціну на природний газ для України на 2008 рік, Бакулін зазначив, що це питання вирішуватиметься після проведення позачергових парламентських виборів в Україні 30 вересня.

Реклама:

"Остаточна ціна на газ для України в 2008 році буде встановлена за наслідками міжурядових переговорів між Україною та Росією й країнами Середньої Азії. Ціна на газ буде визначена після дострокових парламентських виборів, і багато в чому залежатиме від їх результатів, і від того, який політичний курс обере Україна", - сказав він.

Раніше перший віце-прем’єр міністр Микола Азаров повідомив, що зростання цін на газ закладене в держбюджет-2008 на рівні планованої інфляції - близько 7%. За його словами, також у держбюджеті-2008 передбачені компенсатори на той випадок, якщо ціни на газ будуть вищі запланованих. "Якщо зростання цін на газ буде вище, в нас є ресурси компенсувати населенню, підприємствам, що виробляють тепло, можливе підвищення ціни вище за розрахункову", - сказав він 20 вересня.

Як повідомлялося, в кінці серпня міністр палива й енергетики Юрій Бойко заявив, що ціна на природний газ, який поставлятиметься до України в 2008 році може підвищитися на 10%.

На сьогоднішній день ціна на природний газ, що поставляється до України, складає 130 доларів за 1 тис. кубометрів. Єдиним постачальником імпортного газу до України є компанія RosUkrEnergo (50% акцій у Газпрому, ще 50% - швейцарській компанії Raiffeisen Investment).

РБК-Украина

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!