"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Іноземні інвестори чекають політичної стабілізації в Україні

Понеділок, 24 вересня 2007, 12:29

Німецькі інвестори наступного року можуть вдвічі збільшити капіталовкладення в українську економіку за умови стабілізації політичної ситуації.

Про це в інтерв’ю "Німецькій хвилі" сказав представник бюро делегата німецької економіки в Україні Райнер Ківель.

За словами Ківеля, німецькі інвестори мають неабиякий інтерес до українського ринку, який інтенсивно розвивається. Передусім іноземці готові вкладати гроші в будівництво, лакофарбове виробництво, хімічну промисловість, виробництво техніки та сільське господарство.

Однак, зазначає німецький представник, працювати в Україні бізнесмени з Німеччини погоджуються лише за сприятливого бізнес-клімату, який у нашій країїні останнім часом різко погіршився.

Реклама:

"Я знаю багато фірм, які протягом двох років чекають покращення політичної ситуації в країні. Тому ми сподіваємося на парламентські вибори та стабільний уряд, оскільки останні роки інвестиції не були надто великими", - підкреслив Ківель.

При цьому він зазначив, що "наші інвестори вкладали здебільшого у банківський сектор та страхування, хоча зацікавлені інвестувати й у виробництво".

За його словами, в Україні німецькі інвестори стикаються з проблемами через непрозору податкову систему, надмірну бюрократію, корупцію, рейдерство та непродуману систему сертифікації продукції.

Німецький представник наголосив, що вступ до СОТ та запровадження зони вільної торгівлі з країнами ЄС мають допомогти Україні залагодити ці питання.

"Німецька хвиля"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!