Семенюк вирішила забрати два комбінати в Коломойського?

Понеділок, 24 вересня 2007, 16:49

Фонд держмайна вважає необхідним переглянути приватизацію Марганецького та Орджонікідзевського гірничо-збагачувальних комбінатів і закликає трудові колективи цих підприємств підтримати позицію Фонду.

Про це йдеться в листі голови ФДМ Валентини Семенюк до трудових колективів ГЗК, повідомляє сайт фонду.

За її словами, відчуження пакетів акцій у розмірі 25% + 1 підприємств здійснювалося з порушенням ст.7 Закону України "Про приватизацію державного майна" та інших нормативних актів та без участі ФДМ.

Фонд держмайна 7 вересня звернувся до Генеральної прокуратури з метою захисту майнових інтересів держави в судовому порядку, шляхом подання позову про визнання недійсними договорів купівлі-продажу пакетів акцій.

Реклама:

Також за зверненням ФДМУ до Держгірпромнагляду, було з'ясовано, що умови праці на робочих місцях, безпека технологічних процесів та експлуатації машин, механізмів, устаткування недостатньо відповідають вимогам законодавства з охорони праці

"Втративши через сумнівну приватизацію контроль над цими двома підприємствами, держава не може виконувати свій обов'язок і гарантувати забезпечення прав тих людей, які сьогодні працюють на цих підприємствах", - наголосила Семенюк.

Орджонікідзевський і Марганецький ГЗК, що є єдиними в Україні постачальниками марганцевого концентрату, належать до групи Приватбанку.

"Українська правда"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!