Українські птахівники прогнозують подорожчання яєць

Понеділок, 24 вересня 2007, 18:13

Голова Ради директорів асоціації Союз птахівників України Олександра Бакуменко не виключає, що в Україні до кінця року яйця можуть подорожчати ще більше.

Бакуменко пояснив, що на сьогодні відпускні ціни всіх виробників яєць складають 4-4,5 гривень за десяток. Як зазначив він, у раніше підписаному з урядом Меморандумі виробники не фіксували ніяких певних цін, а домовилися "не підвищувати ціни безпредметно". При цьому, сьогодні ціна фуражного зерна зростає, і подорожчання яєць викликане саме подорожчанням кормів.

Щодо прогнозів ціни на яйця до кінця поточного року, то, як сказав Бакуменко, все залежатиме від того, які будуть ціни на фураж, на корми й енергоносії.

Реклама:

"Якщо дорожчатимуть, значить, підвищуватимуться ціни на продукцію", - сказав Бакуменко. При цьому йому важко назвати можливий рівень підвищення цін, зазначивши, що це буде адекватно вартості фуражу.

"Думаю, що ціна буде в нормальному коридорі. Нормальний, я думаю, якщо ціна на фураж підвищитися на 20%, то на 20% підвищиться і на яйце, тобто до 5 гривень за десяток (відпускна ціна)", - сказав Бакуменко. Він додав, що на підвищення цін вплинув також чинник сезонності.

Бакуменко також підкреслив, що необхідне, щоб "торгівля не займалася такими речами, коли по 30-40% торгових націнок встановлюються".

В Україні за останній період ціна на яйця в роздріб досягла 6 гривень/десяток.

Раніше повідомлялося про те, що зростання цін на харчові яйця до кінця року складе приблизно на 50% - до 5-6 грн. за 10 шт.

УНІАН

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!