"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Україна і Росія створять конкурента Airbus

П'ятниця, 21 вересня 2007, 13:39

Україна і Росія планують розробити перший після створення ІЛ-96 новий широкофюзеляжний літак, розрахований на 300-350 пасажирів.

На думку розробників, средньомагістральний літак повинен конкурувати з ІЛ-86 і Airbus A300. На думку експертів, оптимальна вартість майбутнього літака - не більш $120 млн, у такому випадку він буде мати попит на російському і китайському ринках.

Проект розробки нового широкофюзеляжного средньомагістрального пасажирського літака знаходиться в меморандумі про співробітництво між концерном "Авіація України" і російською "Об'єднаною авіабудівельною корпорацією" (ОАК), підписаному наприкінці серпня.

Літак буде дводвигунним, із дальністю польоту 6,5 тис. км і максимальною швидкістю 960 км/г. Машина буде розрахована на 300-350 пасажирів.

Реклама:

За оцінкою експертів, на розробку літака може піти від двох до чотирьох років. Як відзначає незалежний експерт Олександр Кава, значення України в цьому проекті буде полягати в проектуванні ряду елементів, виробництві двигунів на "Мотор Січі" і частковому конструюванні. Остаточне конструювання буде проводитися в Росії.

Коммерсант-Украина

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!