В ООН видали "барометр" для українського бізнесу

Четвер, 20 вересня 2007, 10:46

Представництво ООН в Україні презентувало в середу перший довідник соціально відповідальних компаній, що працюють на українському ринку.

Туди увійшло 60 транснаціональних і вітчизняних корпорацій, які дотримуються принципів Глобального договору у сферах прав людини, стандартів праці, охорони навколишнього середовища та протидії корупції, повідомляє "Німецька хвиля".

Координатор системи ООН в Україні Френсіс О’Доннелл вважає, що довідник є барометром готовності українського бізнесу працювати за міжнародними стандартами у соціальній сфері.

Він наголосив, що у цьому мають бути зацікавлені як приватні компанії, так і держава.

Реклама:

"Це видання демонструє, що Україна дотримується демократичних стандартів у соціальній сфері та поважає принципи корпоративної відповідальності бізнесу. А це означає, що країна невпинно рухається в напрямку євроінтеграції", - зауважив О’Доннелл.

Основними критеріями добору компаній, які увійшли у довідник, були соціальний захист працівників, охорона довкілля та дотримання бізнес-етики.

Координатор системи ООН констатує, що найбільше проблем виникло з етичними питаннями щодо працівників хворих на ВІЛ/СНІД.

Таких компаній, які дотримуються прав ВІЛ-інфікованих в Україні, лише одиниці.

Водночас національний представник Міжнародної організації праці Василь Костриця переконаний, що український бізнес не має повноцінної соціальної відповідальності, адже заборгованість вітчизняних підприємств по зарплаті нині сягає 800 мільйонів гривень.

Але поступово, за його словами, підприємці усвідомлюють прагматичність інвестицій у соціальну сферу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!