"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Залізничники влаштують сидячий страйк, доки Рудьковський не піде

Четвер, 20 вересня 2007, 11:52

Вільні профспілки залізничників України повідомляють про безстроковий сидячий страйк машиністів локомотивів і працівники залізничних шляхів з 21 вересня, якщо міністр Рудьковський не піде у відставку.

Про це розповів глава ВПЗУ Григорій Недвига, що підписався під "Звертанням до міністра транспорту і зв'язку від Вільних профспілок".

Машиністи хочуть щоб міністр розповів деталі про теракти, які нібито готуються на залізниці - через цю заяву міністра дружини не пускають їх у рейси, пише Газета по-киевски.

Реклама:

Зараз, за словами Недвиги, ситуація на всіх шести залізницях України вкрай напружена. Локомотиви 2М62, що використовуються для пасажирських потягів, цілком вичерпали свій моторесурс, а запчастин до них немає. Термін експлуатації керівництво доріг штучно збільшило ще на 10 років. Локомотиви ВЛ80До по шуму перевищують норми СЕС. Одночасно машиністам локомотивів збільшили пробіг на 150-200 км, а реальні заробітки зменшилися.

"Зараз на кожній із шести залізниць близько 170 локомотивів. 60-70% машиністів локомотивів на кожній дорозі готові страйкувати", - говорить глава профспілки.

Нагадаємо, 4 вересня Рудьковський заявив про підготовку Секретаріатом президента масштабної катастрофи з людськими жертвами. За його словами, він звернувся в Службу безпеки з вимогою вжити відповідних заходів.

Разом з тим, 13 вересня СБУ заявила, що ретельно проаналізувала заяви, які озвучував Рудьковський, і не знайшла підтвердження цим заявам.

Наступного дня Служба безпеки звернулася в Генпрокуратуру з заявою про порушення кримінальної справи щодо Рудьковського за поширення свідомо неправдивої інформації про теракти.

"Економічна правда"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!