"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Антимонопольний комітет просить у влади портал закупівель

Четвер, 20 вересня 2007, 12:36

Голова антимонопольного комітету Олексій Костусєв звернувся до президента, прем’єр-міністра та генерального прокурора з проханням допомогти із введенням державного безкоштовного веб-порталу з питань державних закупівель в дію.

"Господарський суд Києва затягує розгляд справи щодо визначення правочинності постанови Кабінету міністрів від 23 квітня 2007 року №652 "Про створення веб-порталу з питань державних закупівель", - сказано в повідомленні прес-служби АМКУ.

Як зазначає у четвер Комітет, "вчора суд мав розглянути дану справу, вирішуючи спір щодо правочинності постанови КМУ, згідно якої Комітет повинен створити державний безкоштовний веб-портал з питань державних закупівель – дату розгляду справи суд призначив ще 18 липня".

"Проте засідання суду не відбулося з необґрунтованих підстав. Суд безпідставно передав усі матеріали до апеляційної інстанції, що може суттєво затягнути розгляд справи по суті", - сказано в повідомленні.

Реклама:

"Комітет, незважаючи на протидію з боку ТОВ "Європейське консалтингове агентство", монополіста у сфері оприлюднення інформації з питань державних закупівель, та Міжвідомчої комісії з питань державних закупівель, виконав усі необхідні роботи щодо створення веб-порталу. Однак, не може ввести розроблений веб-портал в дію через такі дії суду", - наголошує АМКУ.

У цьому зв’язку голова комітету письмово звернувся до президента, прем’єр-міністра та Генерального прокурора України.

"Ми з нетерпінням очікували та готувалися до 19 вересня, коли нарешті могло бути розблоковано питання створення веб-порталу, який би назавжди зруйнував штучну монополію на ринку оприлюднення інформації щодо державних закупівель. Але зараз ми бачимо, що вирішення справи може затягнутися на місяці", - заявив Костусєів.

"Тому наскільки скоро країна зможе вдихнути із полегшенням залежить від керівництва держави та компетентних органів, яких я офіційно попрохав втрутитися у ситуацію та дати оцінку таким діям суду", - додав він.

Костусєв також пообіцяв, що "як тільки чинність постанови Кабінету міністрів буде відновлено, ми (Антимонопольний комітет) введемо державний безкоштовний веб-портал з питань державних закупівель в дію".

"Українська правда"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!