"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Львівський аеропорт перебудують під дальньомагістральні рейси

Середа, 19 вересня 2007, 13:52

Львівська міськрада планує перенести міжнародний аеропорт Львів за межі міста.

Фахівці Мінтрансу і міська влада відзначають, що в такий спосіб можна буде подовжити злітно-посадокову смугу, а це дозволить приймати дальньомагістральні літаки, пише КоммерсантЪ-Украина у статті Львів виселяє аеропорт.


Рішення про передання аеропорту в комунальну власність було прийнято Кабінетом міністрів 6 вересня. Пан Душин відзначив, що землі, які звільнили, планується віддати під будівництво житла.

Реклама:

Міжнародний аеропорт Львів знаходиться в 4 км від центру міста, займає ділянку площею 300 га. Щорічно обслуговує 160 тис. пасажирів. Довжина злітно-посадокової смуги складає 2000 м, що не дозволяє приймати дальньомагістральні літаки.

Аеропорт планується перенести на територію військового аеродрому в місті Стрий, у 70 км від Львова. Як розповів колишній начальник відділу генплану керування архітектури Львівської міськради Роман Андрусишин, розглядаються ще три варіанти перенесення. Остаточного рішення поки не прийнято.

Експерти відзначають, що аеропорт займає землі, для яких можна було б знайти більш вигідніше застосування. "Він розташований на території міста, площа якого 300 га і тут може вирости цілий місто-супутник. Якщо львівська влада зможе розробити грамотний генеральний план забудови цієї території, то за інвестиціями справа не стане", - впевнений комерційний директор компанії Єврокон Україна (має ряд девелоперских проектів у Львові) Юрій Броварників.

За висновком президента компанії Real Estate Solutions Сергія Карамнова, на території, яка зайнята аеропортом, можна побудувати не менш 1,5 млн кв. м житла.

Коммерсант-Украина

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!