Черномирдін залишив за Україною право вибирати тон у розмові про газ

Середа, 19 вересня 2007, 18:17

Майбутні вибори в Росії й Україні не позначаться на співробітництві двох країн в області енергетики, вважає посол РФ у Києві Віктор Черномирдін.

"Я не думаю, що вибори якось особливо позначаться на формуванні ціни на газ. Це серйозне питання, і воно буде вирішуватися за столом переговорів", - сказав він в інтерв'ю журналу "Профіль", що опубліковано на сайті МЗС Росії.

"Головний тон тут буде задавати все-таки Україна: який уряд сформується, у якій конфігурації", - вважає посол.

За словами Черномирдіна, у Росії є загальний підхід для всіх держав: "Ми прийшли до ринкових відносин абсолютно з усіма країнами".

Реклама:

Посол також висловив упевненість, що компанія "РосУкрЕнерго" продовжить свою діяльність на українському ринку, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Для нас це зрозуміла організація, створена 50 на 50 з українською стороною. Від Росії це – "Газпром", хто з української сторони? Ну, нехай самі розбираються, якщо щось не влаштовує", - відзначив Черномирдін.

"Хто чим незадоволений в Україні, зрозуміти неможливо. Таке враження, що хтось комусь просто не подобається", - додав він.

Говорячи про торгово-економічні відносини Росії й України загалом, російський посол поскаржився на їхній низький рівень: "Ми знаходимося десь на сьомому місці серед всіх інвесторів в українську економіку. Це абсолютно нас не красить і мене дивує".

Він висловив думку, що подібна ситуація багато в чому обумовлена бар'єрами, що ставляться на шляху діяльності російських компаній в Україні.

"Чому наші інвестори так слабко, в'яло поводяться щодо України? Тому що тут часом натикаються на великі проблеми, що по суті неможливо розв'язати, оскільки не знаєш з ким вирішувати ці проблеми", - відзначив Черномирдін.

"Є й інші причини. В Україні, приміром, теж не дуже хочуть присутності російського бізнесу", - додав він.

Повертаючись до теми майбутніх парламентських виборів в Україні, Черномирдін заявив, що їхні результати не позначаться на відносинах двох країн.

"Я можу сказати відверто: для нас це не таке вже й складне питання, ми з усіма будемо працювати, з будь-яким розкладом", - сказав Черномирдін.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!