Костусєв оштрафував Українсько-середземноморські авіалінії

Понеділок, 17 вересня 2007, 10:39

Антимонопольний комітет оштрафував ТОВ "Українсько-середземноморські авіалінії" на 20 тис. грн. за неподання та подання неповної інформації у встановлений в запиті Комітету передбачений законодавством термін.

Зокрема, надані перевізником матеріали не містили інформації щодо розрахунку цін за квитки як економ, так і бізнес-класу, не було розкрито статті витрат, що включаються до вартості авіаквитка, повідомляє прес-служба АМКУ.

"Відсутність цих даних створила певні перешкоди для проведення Комітетом ґрунтовного аналізу діяльності компанії", - сказано в повідомленні.

"Втім, під час засідання Комітету сьогодні, уповноважений представник – начальник відділу інспекції та аудиту ТОВ "Українсько-середземноморські авіалінії" Михайло Марцинківський підтвердив, що компанія визнає порушення та сплатить штраф до державного бюджету", - додає АМКУ.

Як зазначає прес-служба, таку позицію і те, що компанія додала матеріали, яких бракувало, котітет врахував, визначаючи розмір штрафу.

Реклама:

"Фахівці Антимонопольного комітету детально проаналізують отриманні дані та з точки зору конкурентного законодавства зроблять виважений висновок щодо діяльності цієї компанії на ринку в цілому,", - зазначив голова АМКУ Олексій Костусєв.

"Це також стосується й інших українських авіаперевізників, становище і роботу яких ми наразі ретельно вивчаємо на предмет обґрунтованості вартості квитків. Тому випадок із "Українсько-середземноморськими авіалініями" повинен дозволити перевізникам чітко усвідомити, що до подібних дій треба раз і назавжди поставитися як до червоного сигналу світлофору", - додав він.

Як нагадує прес-служба, АМКУ офіційно звернувся до ТОВ "Українсько-середземноморські авіалінії", ВАТ "Авіакомпанія "Аеросвіт", ЗАТ "Авіакомпанія "Міжнародні Авіалінії України" та КП "Авіакомпанія "Донбасаеро", щоб отримати інформацію для дослідження ринку пасажирських перевезень авіаційним транспортом.

Компанії мали надати дані щодо складових тарифів за кожним маршрутом, динаміки цін за 2006-2007 роки, обґрунтування підстав та конкретних розмірів у разі підвищення вартості перевезень, а також – пояснити причини відміни або переносу рейсів за цей період та механізм забезпечення прав пасажирів.

"Українська правда"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!