Ющенко невідкладно внесе пропозиції бізнесу до нової Ради

Понеділок, 17 вересня 2007, 18:25

Президент України Віктор Ющенко готовий внести пакет ініціатив, запропонованих бізнесменами, на розгляд парламенту VI скликання, як невідкладні.

Про це він сказав відкриваючи 17 вересня форум "Влада і бізнес – партнери", повідомила прес-служба президента.

Ющенко запропонував представникам національного бізнесу створити робочу групу для опрацювання законопроектів із чотирьох найактуальніших для підприємців питань.

"Через спільний діалог ми формуємо план дій, який міг би стати для влади, уряду, парламенту заходами першочергового розгляду", – сказав президент.

Реклама:

Як нагадали у прес-службі, на порядку денному учасників форуму 4 ключові проблеми вітчизняного бізнесу: удосконалення системи видачі дозволів та ліцензій, усунення технічних бар’єрів для підприємницької діяльності, реформування системи оподаткування, вдосконалення діяльності контролюючих органів.

Ющенко у своєму виступі зазначив, що на сьогодні бізнес певною мірою виробляє імунітет до політичних колізій, що відбуваються в Україні. Про це, за його словами, свідчить ряд позитивних економічних показників. Водночас залишається ряд невирішених проблем, що не дозволяє використати існуючий у підприємців потенціал.

"Дуже важливо мати спільне бачення логіки усього економічного процесу, основи єдиної стратегії, які вітали б політичні сили різних спрямувань", – сказав Ющенко. Він висловив переконання, що незабаром в Україні буде сформовано нові парламентська більшість та уряд, а жовтень і листопад будуть присвячені розгляду програми економічного розвитку України на 2008 рік. Саме тому, наголосив Глава держави, так важливо запропонувати владі ініціативи бізнесу. "Переконаний, до січня ми могли б мати серйозний прогрес у цих напрямках", – сказав Ющенко.

Президент закликав присутніх зосередити увагу на прагматичних кроках, спрямованих на покращення бізнес-середовища в Україні.

"Я хотів би, щоб ми сьогодні мобілізувалися і запропонували, що нам треба зробити на правовому, законодавчому рівні в найближчий час, аби ми змінили радикально ситуацію на початок 2008 року і економічно 2008 рік виграли", – підкреслив Ющенко.

Участь у форумі "Влада і бізнес – партнери" беруть участь близько 500 представників середнього і малого бізнесу, громадських організацій та органів місцевого самоврядування.

"Економічна правда"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!