"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Припинення приватизації Одеського припортового псує Україні імідж - КіНах

П'ятниця, 14 вересня 2007, 12:33

Міністр економіки Анатолій Кінах заявляє про можливе погіршення міжнародного іміджу України у зв'язку з припиненням приватизації Одеського припортового заводу (ОПЗ, Одеська область).

Про це сказано в повідомленні прес-служби Міністерства економіки.

"Припинення процесу приватизації ОПЗ негативно вплине на міжнародний імідж України перед світовою громадськістю, як країни, що непослідовна у своїх діях", - сказано в повідомленні.

Також у повідомленні сказано, що надходження від приватизації є основними для наповнення бюджету на 2007 рік, а передбачуваний дохід від приватизації ОПЗ становить значну частину надходжень від приватизації.

Реклама:

"Тому припинення приватизації цього підприємства створює серйозний ризик для безперебійної виплати зарплат, пенсій, соціальних виплат, компенсацій і дотацій", - сказано в повідомленні.

Як повідомлялося, 12 вересня Кабінет Міністрів звинуватив Президента Віктора Ющенка у свідомому зриві наповнення держбюджету-2008 у зв'язку з призупиненням приватизації ОПЗ.

12 вересня Ющенко призупинив затверджені Кабміном умови конкурсу з приватизації ОПЗ.

15 серпня ФДМУ виставив на продаж 99,5% акцій ОПЗ.

8 серпня Кабмін затвердив умови приватизації заводу.

На початку квітня Кабмін доручив ФДМУ продати 100% ОПЗ до жовтня, з них до 0,5% буде спрямовано для пільгового продажу співробітникам підприємства, інші планується виставити на конкурс з елементами аукціону.

26 січня Ющенко схвалив приватизацію ОПЗ.

2006 ОПЗ закінчив з прибутком 236,7 млн. гривень, збільшивши чистий дохід на 6,31%, або на 111,561 млн. гривень до 1 878,533 млн. гривень.

Одеський припортовий завод - 2-й за величиною виробник аміаку й карбаміду в Україні, він повністю перебуває в державній власності.

Завод спеціалізується на виробництві аміаку й карбаміду, перевантаженні хімічної продукції, яка надходить із країн СНД на експорт.

"Українські новини"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!