"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Нафтогаз" просить опозицію не спекулювати

Четвер, 13 вересня 2007, 12:30

Національна акціонерна компанія "Нафтогаз" учергове закликала окремих політиків припинити спекуляції на тему україно-російських відносин у газовій сфері.

"Компанія попереджає, що необґрунтоване втручання політиків в україно-російські газові відносини вже неодноразово завдавало шкоди Україні й призводило до втрати транзитних контрактів і підвищенню ціни на природний газ", - підкреслюється в заяві.

При цьому компанія акцентує увагу на тому, що її керівництво послідовно відстоює національні інтереси в ході переговорів c Росією про умови постачання газу в Україну на 2008 рік, повідомляє ЛігаБізнесІнформ.

Компанія нагадує представникам опозиційних сил, що всі чинні україно-російські угоди в газовій сфері підписані представниками опозиційних сил - екс-міністром палива й енергетики Іваном Плачковим і колишнім главою правління "Нафтогазу"" Олексієм Івченком.

Реклама:

"Незважаючи на те, що даними угодами була розірвана вигідна для України прив'язка ціни газу до ставки за транзит російського палива, вони були санкціоновані й одержали схвальну оцінку президента Віктора Ющенка", - йдеться в заяві.

"Нафтогаз" також звертає увагу, що необдумані заяви, які останнім часом звучать від представників опозиції є антиукраїнською позицією напередодні переговорів з "Газпромом" щодо ціни природного газу для України на 2008 рік

Крім того, НАК закликає припинити спекуляції на тему власності природного газу, який зберігається в підземних сховищах газу України.

Компанія неодноразово повідомляла, що цього року обсяги палива, які належать компанії, збільшилися більш ніж в 4 рази, у порівнянні з відповідним періодом минулого року й становлять понад 5 млрд. кубометрів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!