Семенюк планує продати 6 обленерго за $300 млн

Четвер, 13 вересня 2007, 13:10

Фонд держмайна (ФДМ) планує отримати від продажу акцій шести обленерго восени цього року не менше ніж 300 млн. доларів.

Відповідно до розпорядження уряду №226-р, до кінця року необхідно продати 25,02% акцій ВАТ "Прикарпаттяобленерго", 26,98% ВАТ "Львівобленерго", 25,01% ВАТ "Одесаобленерго", а також по 25%+1 акції ВАТ "Полтаваобленерго", ВАТ "Чернігівобленерго" і ВАТ "Сумиобленерго". ФДМ планує продати активи у вересні на одній з фондових бірж.

Як розповіла глава Фонду держмайна Валентина Семенюк, від продажу пакетів акцій шести обленерго держава планує отримати більше ніж 1,5 млрд. гривень (300 млн. доларів). "Основна частина пакетів акцій обленерго і генерацій були продані в 2000-2002 роках. Тоді ніхто не платив більш 100 мільйонів гривень навіть за контрольний пакет, тепер мінімальна ціна навіть менших пакетів складе 250 мільйонів гривень, розповіла Семенюк. - Вперше за акції обленерго заплатять такі великі гроші".

Однак експерти вважають цей прогноз заниженим як мінімум у півтора рази. За їхніми словами, вільні акції енергокомпаній практично відсутні на ринку, а котирування енергоактивів за останній час різко виросли завдяки інтересам ДГЕК Ріната Ахметова до найбільшої енергогенеруючої компанії країни "Дніпроенерго".

Реклама:

Коммерсант-Украина

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!