"Регіони" відповіли Тимошенко за "Дніпроенерго" її ж монетою

Четвер, 13 вересня 2007, 16:04

Партія регіонів заявляє, що заяви лідера БЮТ Юлії Тимошенко про непрозорість процесу приватизації компанії "Дніпроенерго" не мають під собою жодних підстав і є елементами політичної боротьби.

"Фініш передвиборної кампанії, що наближається, і непевність у власних силах змушують БЮТ цілковито зосередитися на сумнівних і нечистоплотних методах ведення політичної боротьби", - сказано в заяві Партії рігіонів.

"Зокрема, останнім часом стали регулярними агресивні випади на адресу представників Партії регіонів…Один із останніх прикладів - заява Тимошенко про нібито непрозорість процесу приватизації "Дніпроенерго"… Ці голослівні звинувачення не мають під собою ніяких підстав", - упевнена Партія регіонів.

Партія зазначає, що "Дніпроенерго" понад 5 років перебувала у стані банкрутства, і "залучення інвесторів для участі в його порятунку відбувалося на основі публічного, прозорого конкурсу, про який усі охочі були заздалегідь проінформовані через ЗМІ".

Реклама:

"У результаті конкурсу на підприємство прийшов інвестор, готовий вкласти 2 мільярди гривень у його фінансове оздоровлення і подальший розвиток. При цьому держава зберегла контроль над компанією (50% +1 акція), а також - більшість своїх представників в органах управління", - сказано в заяві.

За запевненням ПР, "уже за цей рік вартість контрольного пакету "Дніпроенерго", що знаходиться у власності держави, збільшилася більш ніж вдвічі; інвестор цілковито виконує узяті на себе зобов'язання перед українською державою і колективом підприємства".

"Якщо ж повернутися до звинувачень Тимошенко, то Партія регіонів нагадує, що банкрутство "Дніпроенерго" почалося саме в період її перебування на посаді віце-прем'єр-міністра, що курує паливно-енергетичний комплекс", - сказано в заяві.

"Саме тоді, у 2000 році, урядом…свідомо створювалися передумови для погіршення фінансового стану енергогенерувальних підприємств із метою доведення їх до банкрутства. Саме близькі ЮВТ структури і були основними кредиторами "Дніпроенерго". І саме вони ж ініціювали справу про банкрутство", - додає ПР.

"Так що Тимошенко, яка розмірковує сьогодні про "класичну схему, уже не раз обкачану владою", дійсно каже зі знанням справи. Адже це вона змушувала тоді підприємства брати кредити в комерційних банків, які вони не могли повернути ні за яких умов. А оскільки заставою виступало майно компаній, це можна розглядати як базу для наступної їхньої приватизації в процесі банкрутства", - підкреслює ПР.

ПР упевнена, що "лідер "білого воїнства", яка заявляє сьогодні про необхідність реприватизації "Дніпроенерго", печеться аж ніяк не про долю даного підприємства", але "політична доцільність змушує її до дій, здатні принести значні дивіденди, але при цьому прямо загрозливі економіці України".

"Партія регіонів заявляє, що спроби Тимошенко повернутися у владу за рахунок руйнування економічної основи держави, є злочином проти країни і власного народу", - сказано в заяві.

"Українська правда"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!