"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Росія обігнала США за рівнем фінансової стабільності

Четвер, 13 вересня 2007, 18:35

Росія посіла шосте місце в рейтингу стабільності фінансового й екологічного розвитку, складеному німецькими Allianz Insurance і Dresdner Bank.

Вона обігнала США, Великобританію й Німеччину, які зайняли 17, 7 і 9 місця відповідно, пише The Financial Times.

Автори звіту називають отриманий результат "несподіваним".

Усього до рейтингу увійшли 18 країн. Найстійкішою виявилася Швеція, за нею йде Австрія, а третє місце завдяки розвиненому сільськогосподарському сектору й підтримці біопалива зайняла Бразилія.

Реклама:

Індекс стабільності розраховувався за п'яти параметрами. За трьома з них, - обсягом зовнішнього боргу, платіжним балансу й обсягом чистих запозичень, у Росії найкращі показники.

Ще за двома показниками - обсягом викидів вуглекислого газу й використанню енергії розраховуючи на одиницю ВВП, країна виявилася внизу списку. На думку дослідників, випадок з Росією показав, що, можливо, варто будувати рейтинг по кожному індикатору окремо.

Інші країни, що розвиваються, зокрема Китай та Індія, також обігнали США по стабільності розвитку, але зайняли лише 13 і 16 місця.

Рейтинг стабільності фінансового й екологічного розвитку є лише невеликою частиною дослідження Allianz Insurance і Dresdner Bank, присвяченому місцю діловими умовами Німеччини в порівнянні з іншими розвиненими й країнами, що розвиваються. У загальному списку Росія виявилася лише 15. Очолює загальний рейтинг Швеція.

Варто відзначити, що в 2006 році міністр фінансів РФ Алєксєй Кудрін заявив, що в Росії є можливість за 10 років створити економіку, рівну по силі економікам США, Німеччині або Франції.

Лєнта.ру

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!