"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Литва у відповідь РФ підвищить ціну на транзит російського газу

Середа, 12 вересня 2007, 14:22

"Литва підвищить тарифи на транзит природного газу в російську Калінінградську область пропорційно росту цін на російський газ для литовських споживачів", - заявив прем'єр-міністр Литви Гедимінас Кіркілас на сесії сейму в понеділок.

"Якщо стосовно Литви вже зараз будуть застосовуватися максимальні європейські ціни на газ, то вони також будуть застосовуватися і на транзит газу в Калінінградську область", - сказав Кіркілас.

Як повідомляє Uk2watch, у серпні Кіркілас відкликав з відпустки міністра закордонних справ Петраса Вайтекунаса і доручив йому почати переговори з Росією у питанні ціни на природний газ, що купується Литвою. "Відповідно до попередніх повідомлень, Росія планує значно підвищити ціну на газ, експортований у Литву", - заявила прес-служба литовського уряду.

Реклама:

Кіркілас сказав у понеділок, що в переговори стосовно ціни на російський газ повинний втрутитися Європейський Союз.

Литовський прем'єр-міністр також хоче, щоб уряд прийняв рішення про будівництво терміналу зрідженого газу і з'єднання з польською газовою мережею з метою диверсифікованості постачань газу.

На початку серпня заступник секретаря РНБО Юрій Проданий заявив, що вже сьогодні потрібно вести переговори з російською стороною про зміни постачання газу в Україну, а також про перегляд цін на транзит газу.

Uk2Watch

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!