"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Янукович захистив Ахметова, на якого "наїжджають" через вибори

Середа, 12 вересня 2007, 16:39

Прем`єр, лідер Партії регіонів Віктор Янукович вважає, що критика стосовно приватизації "Дніпроенерго" структурами бізнесмена Ріната Ахметова пов`язана з передвиборною ситуацією.

Про це Янукович заявив у середу журналістам у Запоріжжі, повідомляє УНІАН.

"Ця критика з боку наших опонентів пов`язана з виборами і передвиборною ситуацією. Я хотів би поставити їм одне питання - чому вони це не зробили, коли були при владі. Критикувати легше, ніж щось робити", - сказав Янукович.

Прем’єр нагадав, що підприємство "Дніпроенерго" було оголошене банкрутом "ще в 2005 році при уряді Юлії Тимошенко".

За його словами, впродовж цих років підприємство перебувало у стадії санації, мало високий рівень заборгованості з виплати зарплати і з виплати кредитів.

Реклама:

"Коли мій уряд почав працювати, ми почали шукати способи оздоровлення цього підприємства. Відкрито, через ЗМІ, оголосили конкурс. На конкурсній основі перемогло акціонерне товариство, яке заплатило 200 млн. доларів на погашення боргів і 200 млн. доларів - на розвиток підприємства. За це вони одержали 28% акцій", - пояснив Янукович.

Він зазначив, що держава зберегла за собою контрольний пакет акцій підприємства, який в майбутньому може бути продано не менш як за 1 млрд. доларів.

Янукович вважає, що вжиті урядом заходи дозволили оздоровити економіку підприємства.

Як відомо, раніше "Донбаська паливно-енергетична компанія", яка належить бізнесмену Рінату Ахметову, сконцентрувала 39,7% акцій найбільшого українського виробника електроенергетики — "Дніпроенерго".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!